Mijn Basketbal Vriend

Hey allemaal,

De laatste tijd is er eigenlijk niet heel veel spectaculairs gebeurt. De trainingen gaan zowel voor Tim,  als voor mij zijn gangetje. Daarom heb ik vandaag besloten om een stuk te schrijven over opa.

Opa en ik hadden een gezamenlijke hobby, beter gezegd een obsessie namelijk basketbal. Door zijn verhalen over het toenmalige Eiffeltowers, ben ik zelf begonnen met basketballen. Vanaf dat moment was ik ook verslaafd aan de sport. Als opa en ik samen waren, werden mensen wel eens gestoord van ons, omdat  we het alleen maar over basketbal hadden. ik genoot van zijn verhalen, die hij had meegemaakt bij de club.

We hebben samen heel wat wedstrijden gezien, of het nu op tv was of in het stadion. Als opa op bezoek was in Gran Canaria, gingen we samen naar de wedstrijden van Granca    ( lokale club, die speelt in de Spaanse eredivisie)  De club staat bekend om zijn soms te emotionele supporters, iets wat opa prachtig vond. Hij hoorde ook helemaal bij de Granca clan, doordat hij naar de wedstrijden ging in zijn polo en fan sjaal van de club, die hij in de lokale fanshop had gekocht. We hebben echt veel topwedstrijden gezien samen. En Granca  won altijd wanneer opa erbij was, in dat opzicht bracht hij echt geluk.

12176080_1192734640742045_1660428601_oToen opa na meer dan 40 jaar stopte als vrijwilliger bij de club, kreeg hij een seizoenskaart voor het leven. Hij genoot heel erg van deze wedstrijden, en dat hij op deze manier toch nog betrokken bleef bij de club. Als de wedstrijd om 8 uur begon, zat opa om 4 uur al startklaar in zijn jas op de bank om te gaan. Helaas ging hij ook heel snel achteruit. De laatste wedstrijd dat ik met hem ben mee geweest dacht hij dat ik een speler was, zo vroeg hij me een paar keer of ik mijn contract wel goed had onderhandeld , en of ik in de basis zou beginnen. Ook kon hij de hal niet meer herkennen die hem niet lang daarvoor nog heilig was. Vanaf dat moment is het helaas bergafwaarts gegaan.

Ik was een tijdje geleden bij opa in het verzorgingshuis, en in de huiskamer stond de wedstrijd van “New Heroes” ( de club waar opa vrijwilliger is geweest)  op. We hebben samen naar de wedstrijd gekeken. En ondanks opa geen herkenning meer heeft bij basketbal, en waarschijnlijk ook niet weet wie ik dan wel precies ben, voelde het vertrouwd om daar samen met mijn basketbal vriend te zitten, net zoals in de goede, ouwe tijd.

WhatsApp Image 2017-12-20 at 15.48.29

Tenslotte, wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties, en de steun!

Voor degene die nog willen doneren, kunnen dat doen door op de onderstaande link te klikken. Hierdoor kom je rechtstreeks op mijn actie pagina van Alzheimer Nederland.

https://www.inactievooralzheimer.nl/doneer?rt=10&ri=1211

Ik hou jullie op de hoogte!

Adios.

Advertenties

2 gedachten over “Mijn Basketbal Vriend”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s